Vegetarisk lady og vagabonden pastaret

Vafler på en regnvejrsdag

Både søndag og mandag har det i laaaange perioder stået ned i stænger. Da jeg var barn havde vi et udtrykt, der hed pandekagevejr – det er netop sådan et vejr, det har været de sidste par dage. Når det virkelig var gråvejr, og dagen sneglede sig afsted, så blev der lavet pandekager i stor stil i det lille hjem.

Jeg er dog blevet fristet af alle de lækre billeder af vafler, der har floreret på de forskellige blogs i den seneste tid. Derfor måtte jeg eje et vaffeljern – det var lettere sagt end gjort. Jeg endte simpelthen med at købe det online hos Elgiganten, det var som om, at isenkræmmerne ikke havde opdaget den store tendens.

Her får i så mit første forsøg med det kære lille jern (der forresten ankom i en papkasse på 1m x ½m – jeg var lettere nervøs for, hvad det var for et monstrum jeg havde indkøbt).

2014-07-12 15.25.54

Der blev en del vafler ca. 10 (og ja de kan fryses ned til efteråret, når det igen bliver vaffelvejr. Varm dem op i ovnen, og de skulle blive sprøde igen)

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 2 tsk lakridspulver (ja jeg kunne ikke dy mig – det kan selvfølgelig undlades, eller du kan komme mere i, hvis det skal være meget gennemtrængende)

Jeg startede med at blande alle de tørre ting og piskede derefter æg samt kærnemælk i. Prøv at piske det klumpfrit, inden du til sidst tilføjer det smeltede smør. Lad dejen hvile en halv times tid, inden du bager dem på det varme vaffeljern…
Vaflerne blev nydt med lidt at mors hjemmelavede hindbærmarmelade og flormelis.

Husk vafler er bedst helt frisklavet og sprøde.

Hvis du er mere til pandekager i den silende regn, kan du kigge her.

2014-07-12 15.27.24

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk lady og vagabonden pastaret