Pandekager med lakrids
Min kommende mand har tømmermænd – så man må jo hellere være lidt sød ved ham.
Derfor havde jeg lavet lidt pandekager med lakrids til morgenmad. Pandekagerne blev serveret med granatæble og flormelis, som vist på billedet, men der kom da også lidt hindbærmarmelade på bordet.
Til tyve pandekager skal du bruge:
4 æg
100 gram hvedemel
10 gram lakridspulver (gerne lidt mere, hvis du vil fremhæve lakridssmagen – denne mængde giver kun en svag lakridssmag)
75 gram sukker
1 vaniljestang
100 gram smeltet smør
2 dl mælk
Pisk æggene sammen med hvedemel, lakridspulver, sukker og kornene fra vaniljestangen. Herefter tilfører du det smeltede smør stille og roligt, mens du pisker. Rør mælk gradvis i, så du ikke får for tynd i pandekagedej.
Lad dejen hvile i køleskabet minimum en halv times tid – gerne længere.
Ingen kommentarer endnu