Rabarbermuffins med lakridstopping
Rabarberne skyder op af jorden i de små haver. Det skal vi virkelig nyde i øjeblikket.
Jeg har fremtryllet lidt rabarbermuffins med lakrids på toppen til aftenkaffen, men det er jo vigtig lige at kontrollere kvaliteten, før man sætter dem på bordet – jeg kan afsløre, at de smager skønt…
Til 12 muffins skal du bruge:
- 3 æg
- 200 g fint rørsukker
- kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 120 g smeltet smør
- ½ dl mælk
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 75 g kokosmel
- 300 g rabarber skåret i ½ cm skiver
- lidt hvedemel
Topping:
- 125 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- 1½ spsk citronsaft
- Lakridspulver alt efter smag
Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen til det bliver luftigt. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel og vend dem i dejen (det gør at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).
Fyld muffinsformene (enten skal du smøre formen meget godt eller fyld dem med papirforme)
Bag dine muffinsene ca. 20 min ved 185 grader.
Når kagerne er kølet af, kan du lave toppingen. Rør flødeost sammen med flormelis, lakridspulver og lidt citronsaft. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt muffinsene.
Ingen kommentarer endnu