Spicy kyllingedeller med sød bulgursalat

Blondie med lime og lakrids

Jeg har i lidt tid eksperimenteret med denne dejlige kage.
Lakrids, mandler, hvid chokolade og lime – det er essensen i denne kage, som jeg glæder mig til at servere for pigerne i aften…

I bund og grund minder opskriften meget om Anne au chocolats – jeg har fjernet lidt og tilføjet noget andet.

Til en rund springform:

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 125 g mel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g mandler, hakket
  • 100 g hvid chokolade, hakket
  • reven skal af 1½-2 lime
  • 1½-2tsk lakridspulver

Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Mens du pisker eller er så heldig, at en maskine pisker for dig, smelter du smørret og de 200 gram hvid chokolade i et vandbad. Vend smørret og den smeltede chokolade i – jeg gjorde det skiftevis, så smørret bedre kan optages i dejen. Tilsæt til sidst de hakkede mandler, den hakkede hvide chokolade, lakrids og limeskal.
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir i bunden og smurt på siderne. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
Kagen skal være svampet men ikke flydende…

2014-01-17 06.59.50

 

1

  • […] begge drenge, først til kaffe/kage og senere hot dogs. De skal have denne kage som jeg faldt over her og simpelthen var nødt til at afprøve. Puttede nok den dobbelte mængde lakridspulver i, i […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kyllingedeller med sød bulgursalat