Det lyserøde hjørne

Spicy kyllingedeller med sød bulgursalat

Nogle gange rammer man helt plet med en ny ret. Kyllingedellerne er pakket med smag og er bare så gode. Bulgursalaten er en gammel klassiker, men de søde tørrede abrikoser gav godt modspil til de spicy frikadeller.

Først den klassiske bulgursalat:
Jeg laver den altid lidt på gefühl, så hvor meget der skal i af hvad, må man smage sig lidt frem med.
Men salaten indeholder kogt bulgur(jeg plejer blot at hælde kogende vand over bulguren i en skål og så dække den til med staniol – 15minutter senere er der kogt bulgur) tørrede abrikoser, der skæres i stykker/skiver, hakket persille, citronsaft, olivenolie, ristede pinjekerner, salt og peber. Vent til den kogte bulgur er blevet kold, bland de resterende sager i og smag til.

2014-01-05 18.06.05

Mens bulguren koger/hviler, kan du passende røre farsen sammen til kyllingedellerne, da farsen gerne må hvile en halv times tid, inden du steger dellerne.

Du skal bruge:

  • 400 g hakket kylling
  • 1 lille fint hakket løg
  • 1 æg
  • 1/2- 1 finthakket rød chili
  • Revet skal fra 1 økologisk citron
  • 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 håndfuld koriander, fint hakket
  • 1 håndfuld mynte, fint hakket
  • 1 tsk salt

Bland alle ingredienserne sammen, og lad farsen hvile. Herefter skal de steges i olivenolie – ca. fire minutter på hver side. 2014-01-05 18.05.25

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det lyserøde hjørne