Har du husket mor?

Pirog med spicy oksekød

Okay pirogger er lidt old school og 80’er agtig. Men når man nu er barn af 80’erne er det vel okay en gang imellem at få ustyrlig lyst til at genbesøg køkkenet.

Så i søndags var kærsten ude og spille golf så jeg kunne passende lige nå at lave en omgang pirogger til frokost. Portionen her blev til 5 mellemstore pirogger

Ingredienser

Dejen:
15 g gær
1,5 dl vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
250 g hvedemel (erstat evt. 1/3 med rugmel)

Fyldet:
3 friske løg med de grønne toppe
2 – 3 fed hvidløg
4 gulerødder
ca 200g hakket oksekød
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
chilipulver efter smag
salt og peber
1 æg til pensling

Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olien, salt og mel (vær forsigtig med mængden af mel). Ælt dejen til den er blød og smidig, og sæt den til at hæve tildækket et lunt sted i mindst 30 minutter.

Imens forberedes fyldet. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne og riv dem fint.

I en wok eller i en stor pande varmes lidt olie. Tilsæt karry og brænd den af, inden løg og hvidløg tilsættes. Tilsæt det hakkede oksekød og brun grundigt, og kom så gulerod, spidskommen, chili, salt og peber ved. Lad fyldet stege videre, indtil grøntsagerne er faldet sammen – det tager cirka fem minutter. Smag til med yderligere krydderier, hvis nødvendigt.

Ælt dejen godt igennem, rul dejen ud til en stor plade og tag en kaffekop eller desserttallerken og skær runde cirkler om. Fyldet kommes på den ene halvdel og piroggen lukkes. Man kan enten flette dejen eller bruge en gaffel. Pensl til sidst med æg.

Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en 200 grader varm oven i 10 – 15 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

foto 3 (4)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du husket mor?