Gazpacho (uden brød)

Spinatbrød

Har efterhånden bagt dette brød nogle gange, men jeg bliver simpelthen nødt til at dele det med jer. Det smager så skønt, og spinaten sørger for at brødet er fugtigt.

Brøddej:
• 25 g gær
• 3½ dl lunkent vand
• 1½ tsk salt
• 100 g groft speltmel
• ca. 350 g hvedemel (jeg bruger ofte lidt mere og husk ekstra når brødet skal udrulles)

Spinatfyld:
• 1 pose frisk spinat
• 1 tsk salt
• 1 fed hvidløg

Pensling og drys:
• 1 æg til pensling
• Pizzabladning eller 2-3 tsk chiliflager samt oregano
• 25 g friskrevet parmesan

1. Brøddej: Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, speltmel og ca. ⅔ af hvedemelet, og begynd at ælte dejen. Tilsæt mere hvedemel lidt ad gangen, og ælt det godt ind i dejen, inden du tilsætter mere. Du skal kun bruge så meget mel, at dejen lige akkurat slipper fingrene. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 40-45 minutter.
2. Spinatfyld: Skyl spinaten grundigt. Læg den i en stor gryde med 2-3 spsk vand i bunden. Læg låg på, og skru op for blusset. Spinaten dampes nu indtil bladene falder sammen og bliver møre. Lad spinaten dryppe af i en sigte, og blend den til en fin, grøn puré i en minihakker/foodprocessor. Rør pureen med salt og presset hvidløg.
3. Drys rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, og rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør spinatfyldet oven på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten.
4. Rul dejen løst sammen på den lange led som en roulade. Læg brødet på en bageplade med bagepapir – dejrullens “lukning” skal vende nedad. Jeg plejer at folde enderne ind først og så rulle.
5. Lad brødet hæve tildækket i 30 minutter. Varm ovnen op til 180° varmluft. Pensl forsigtigt brødet med et tyndt lag sammenpisket æg. Drys med pizzakrydderi og parmesan. Bag brødet i ovnen i 40 minutter. Tag det ud af ovnen, og lad det køle af på en bagerist, før du skærer af det.

Jeg fik desværre ikke taget et billede af det smukke spinat spiralmønster, men det er utrolig fint.

2013-09-06 18.19.12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gazpacho (uden brød)