Smagens aften hos Dalgaard Supermarked

Langtidshævede müsliboller

Müsli kan bruges til så meget mere end blot ovenpå min morgenskyr – selvom det slet ikke er dårligt. I den nærmest tid vil jeg lege lidt med hvad müsli kan bruges til. Jeg tager selvfølgelig mod forslag med kyshånd.

Men lad os starte med en klassiker. Her til morgen fik vi dejlige müsliboller som jeg havde sat til at hæve igår aftes.

Jeg lavede en lille portion, da vi kun er to til at spise bollerne her på stedet.

Opskriften her er til seks boller:

  • 2,5dl lunt vand
  • 7gram gær
  • 0,5 dl skyr
  • 0,5spsk honning
  • 1 spsk olie
  • skvæt æblejuice og en lille klat pulp (jeg havde netop lavet æblejuice – det kan sagtens undværes men gjorde bollerne dejlige saftige)
  • 1,5dl solmüsli (jeg brugte den grønne med græskarkerner og tranebær)
  • en lille håndfuld tørrede tranebær
  • 1tsk salt
  • 250gram  hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilføj skyr, honning, olie og æblejuice i en skål. Tilføj derefter müsli, tranebære og salt. Tilsidst tilføjer du hvedemelet – husk at dejen skal være våd og skal ikke kunne formes til boller med hænderne. Sæt selv skålen med dejen i køleskabet natten over. Når dejen har hævet tændes ovnen på 225grader. Tag en bageplade med bagepapir og sæt dejen på bagepladen med to skeer. Bag bollerne i ca. 20min (mine fik 18minutter – men ovne er jo ret forskellige så hold øje med dem.) Du ved altid at bollerne er færdige når de giver en hul lyd, mens du banker dem under bunden…

2013-10-05 09.34.47

2013-10-05 09.37.49

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagens aften hos Dalgaard Supermarked