Æblebrød med kanel
Igår bagte jeg det skønne æblebrød og hele lejligheden duftede af kanel – det var lige før julestemningen bredte sig. Det smager skønt med smør og tænker jeg skal prøve det med den dejlige æblesmør.
Du starter med at lune væsken inden du rører gæren ud i væsken. Når dette er gjort tilsætter du rørsukker og æbletern og tilsidst 1 tsk kanel. Herefter kommer du langsomt hvedemelet i til du kan ælte dejen sammen. Sæt dejen til hævning i en halv time.
Nu slår du dejen ned og former den til et brød. Beklæd en stor sandkage/brød form med bagepapir – læg dejen i formen og drys med rørsukker og en spsk kanel. Inden du sætter brødet til at efterhæve putter du de seks hele kanelstænger ned i brødet til de er halvt dækket. Lad brødet efterhæve i en halv time inden du bager det i ca. en halv time ved 200 grader. Hold øje med brødet, det kan ske at du skal dække det med stanniol halvvejs i bagetiden.
Velbekommen…
<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/11165707/?claim=xbjn4uf9m6n”>Follow my blog with Bloglovin</a>
Ingen kommentarer endnu