Jordskokke gulerodssuppe

Foccacia

Heldigvis er der masser af tid her i juledagene til at gå og hygge i køkkenet.
Mens familiens nyeste medlem – ismaskinen – står og snurrer og forhåbentligt fremtryller den skønneste vaniljeis til i aften, bager jeg et skønt brød. Brødet er blevet lidt af en klassiker herhjemme, og vi skal altid lige have en skive med smør, når det er helt frisk og lunt.

Brødet kan bruges til mangt og meget. Her i huset bruges det ofte som tilbehør til supper, salater eller til madpakken.

IMG_0044Til et stort brød skal du bruge:

  • 50 gram gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 4 spsk olivenolie
  • 900 gram hvedemel – jeg bruger som oftest durum eller tipo 00.
  • Tørrede krydderurter – jeg bruger gerne timian, oregano eller herbes de provence

Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker samt krydderurter. Rør derefter olien i og til sidst hvedemelet. Husk at tilpasse med melet, så dejen ikke bliver for tør. Ælt brødet godt sammen. Jeg bruger en røremaskine, og brødet fik i alt ca. 10 min – 6 på mellem hastighed og 4 på høj hastighed. Stil brødet til hævning i 2 timer.
Smør herefter en bradepande eller form med olie, og bred brødet ud. Det skal ca. være 2 cm i højden. Stik huller ned i dejen og fordel ca. 0,5 dl olivenolie på toppen. Drys herefter med groft flagesalt. Du kan sagtens komme krydderurter på toppen også.

Bag brødet i ca. 20min ved 225grader.

Brødet kan godt fryses, men det for saltet til at “smelte” – men det smager stadig skønt.

IMG_0038

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokke gulerodssuppe