Spis Bedres smagspanel

Sundt bananbrød

Hjem hos os holder vi ferie fra sukkeret – vi har væddet om, hvem der kan holde sig fra sukkeret i to uger. På højkant er der et par ballerina til mig eller et par shorts til herren. Jeg skal selvfølgelig nok vinde – har en plan om at fylde hans taske på søndag med slik. Så må vi se, om han kan holde en uge ud alene med hjemmet fyldt med slik…

Som erstatning har jeg bagt et bananbrød, der overholder alle reglerne om ingen sukker og tilmed er der intet fedtstof i.

Til et brød skal du bruge:

  • 4 modne bananer
  • 2. tsk Kardemomme
  • 1. tsk Stødt Kanel
  • 2. tsk Bagepulver
  • 1. tsk salt
  • 1. dl vand
  • 200 gram Rugmel
  • 450 gram Hvedemel

Sådan gør du:

  1. Mos bananerne (evt. med stavblenderen)
  2. Tilsæt krydderier og vand
  3. Tilsæt melet (husk at mærke efter – jeg brugte ikke alt hvedemelet)
  4. Ælt det hele godt sammen og bag brødet i ovnen på 200 grader i 20-25 min.

Så let og simpelt at alle kan være med. Brødet holder sig vamset og lækkert i mange dage – jeg har spist det sidste her efter fjerde dagen.

2014-03-24 18.59.35

4

  • Årh, det ser godt ud! Nu holder jeg mig også fra sukker, men min mave er desværre også meget sart overfor gluten. Mon melet kunne erstattes med mandelmel og lidt Fiberhusk? 🙂

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Ja mon ikke.
      Jeg har ikke prøvet men jeg kender et par glutenallergikere der bruger mandel/rismel istedet for almindelig mel. Måske havregryn kan bruges hvis der ikke er for meget gluten i…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kathrine

    Kender du næringsindholdet af dit bananbrød og kan det spises med pålæg på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Desværre må jeg være dig skyldig her. Brødet er en smule sødt i det, så jeg foretrækker det naturel eller med lidt smør på toppen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis Bedres smagspanel