Sundt bananbrød
Hjem hos os holder vi ferie fra sukkeret – vi har væddet om, hvem der kan holde sig fra sukkeret i to uger. På højkant er der et par ballerina til mig eller et par shorts til herren. Jeg skal selvfølgelig nok vinde – har en plan om at fylde hans taske på søndag med slik. Så må vi se, om han kan holde en uge ud alene med hjemmet fyldt med slik…
Som erstatning har jeg bagt et bananbrød, der overholder alle reglerne om ingen sukker og tilmed er der intet fedtstof i.
Til et brød skal du bruge:
- 4 modne bananer
- 2. tsk Kardemomme
- 1. tsk Stødt Kanel
- 2. tsk Bagepulver
- 1. tsk salt
- 1. dl vand
- 200 gram Rugmel
- 450 gram Hvedemel
Sådan gør du:
- Mos bananerne (evt. med stavblenderen)
- Tilsæt krydderier og vand
- Tilsæt melet (husk at mærke efter – jeg brugte ikke alt hvedemelet)
- Ælt det hele godt sammen og bag brødet i ovnen på 200 grader i 20-25 min.
Så let og simpelt at alle kan være med. Brødet holder sig vamset og lækkert i mange dage – jeg har spist det sidste her efter fjerde dagen.
Årh, det ser godt ud! Nu holder jeg mig også fra sukker, men min mave er desværre også meget sart overfor gluten. Mon melet kunne erstattes med mandelmel og lidt Fiberhusk? 🙂
Anna – wonderwomanwannabe.dk