Squash pasta

Rabarbermarmelade med ingefær

Rabarber er en skøn ting. Jeg elsker, at de er noget af det først der popper op af jorden her i foråret.

Jeg var så heldig at få en ordentlig pose fra min mors have, så søndag gik jeg i gang med at lave saft of marmelade.

marmelade

Til en tre glas skal du bruge:

  • 500 kg rabarber
  • 250 g rørsukker
  • 1 vanillestænger
  • saften af 1/2 citron
  • 7 g frisk ingefær
  • korn fra 2-3 kardemommekapsler (eller 1 tsk stødt kardemomme)
  • evt. lidt atamon til at skylle glassene i

Rens og vask rabarberne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og citronsaft og varm stille og roligt op. Ja det ser tørt ud på nuværende tidspunkt, men bare rolig rabarberne skal nok begynde at svede… Del vanillestængerne og skrab kornene ud. Skræl ingefæren og hak den helt fint. Findel de små korn i kardemommekapslerne i en morter og fjern skallerne. Tilsæt krydderierne til marmeladen og lad det koge i ca. 20 minutter – lade vanillestængerne koge med. Når marmeladen har en passende konsistens, hældes den på skoldede glas og lågene sættes på. Hvis man vil have lidt længere holdbarhed på marmeladen, kan man skylle glassene i lidt atamon eller tilsætte en smule til marmeladen.

Jeg synes, at ingefæren giver en god friskhed til den ellers søde marmelade, men den kan jo bare udelades hvis man er blevet lidt ingefærstræt…

3

  • Mmm… Det ser lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Hej Astrid.
      Det smager virkelig også godt, og så var det så let at lave… Tænker det kan bruges til meget andet end blot på knækbrød/morgenbollen. I morges puttede jeg lidt i min morgen-skyr eller i bunden af en trifili til aftenkaffen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Toni Tanderup

    det ser godt ud, men det var godt nok mange rabarber. jeg tror jeg nøjes med 500 g. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squash pasta