Kirsebær konfekt

Vaniljekranse

Min absolut ynglings julesmåkage er vaniljekransen. Sidste år prøvede jeg at lave vaniljekranse første gang – det mislykkedes en smule. Da jeg på ingen mulig måde kunne får vaniljekrans massen ud af en sprøjtepose – så hvilken bedre undskyldning er der til at købe kødhakkeren til min kitchenaid. (Den skal nok få andre gode anvendelser…)

vaniljekranse kopi

Men tilbage til vaniljekransen – af opskriften her blev to meget fulde bageplader.

Det skal du bruge
1 vaniljestang
180 g sukker
200 g smør, saltet og tempereret
1 æg
75 g mandler, blendet til
250 g hvedemel

Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.

Rør vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.

Herefter kørte jeg massen gennem den elskede kødhakker – det siges at den også kan gå i sprøjtepose. Lav lange “strimler” og fold dem runde til smukke kranse.

Bag dine vaniljekranse ved 200° til de er let gyldne – ca. 10– 14 min.

Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kirsebær konfekt