Pebernødder med appelsin
Igår var det 1. søndag i advent og det skal selvfølgelig fejres. Så julebagningen er gået i gang herhjemme og første stop var pebernødder. Jeg havde dog valgt at lave nogle lidt anderledes pebernødder. Derfor fik de et hint af appelsin.
Til rigtig mange pebernødder skal du bruge:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- 1 æg
- 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
- 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt hvid peber
Rør smør og sukker godt sammen. Rør æg og appelsinskal i. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig. Del dejen i 8 stykker, og tril dem til pølser (ca. 22 cm). Skær hver pølse i ca. 22 stykker, og tril dem til små pebernødder. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir, og bag dem øverst i ovnen.
Bagetid: 9-10 min. ved 200
God fornøjelse
Ingen kommentarer endnu