Quinoasalat med rødbede

Brunkage muffins

Jeg er ikke specielt begjestret for almindelige brunkager. De bliver så let en lidt tør fornemmelse. Derfor har jeg eksperimenteret lidt med at lave muffins med de klassiske brunkage krydderier.

Jeg lavede nogle bitte små, men jeg vil tro, at der bliver 12 store muffins.

  • 100 g smør
  • 2 store æg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl marmelade f.eks. hyben eller abrikos
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte neliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3,5 dl hvedemel

Smelt smørret.
Imellemtiden pisker du æg og sukker til skum.
Marmeladen røres i.
De tørre ingredienser blandes i en skål og røres i dejen.
Smørret hældes i og dejen røres jævn.
Dejen fordeles i muffinsforme (husk at smøre formen godt). Muffinsene bages midt i en 200° varm ovn i ca. 20 min.
De er færdige når du kan stikke en kødnål i kagerne uden at der følger dej med. Jeg pyntede med flormelis.

2013-12-11 18.45.34

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med rødbede