Majspandekager

Squashkage

I fredags skulle kæresten forkæles efter en lang uge i Stavanger og så havde jeg lige to squash der trængte til at blive brugt… Så jeg lavede denne skønne squashkage.

foto (5)

Squashkage til ca. 12 personer

450 g squash, groft revet
300 g brun farin
4 æg
275 g mel
3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 knivspids stødt muskatnød
1 knivspids stødt nellike
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
100 g grofthakkede valnødder
To håndfulde rosiner

Start med at forvarme ovnen til 185 grader. Riv squash og citron samt hak valnødderne.
Pisk æg og brun farin sammen, så længe du orker – jo længere tid du pisker, des bedre kage fås der.

Bland mel med alle krydderier og bagepulver mv., og vend blandingen i æggemassen. Tilsæt herefter groftrevet squash, revet citronskal, valnødder og rosiner. Rør dejen ensartet, og hæld den i en springform på 25 cm foret med bagepapir i bunden og smurt på siderne.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter, til kagen netop er gennembagt.
Lad kagen køle helt af.

Topping

200 g philadelphia
130 g smør, blødt
250 g flormelis
Kornene af en vanillestang eller 1-2 tsk vanillesukker
75gram valnødder – fint hakket

Jeg elsker toppingen, så derfor valgte jeg at smøre kagen ind i toppingen – tyndt lag på siderne og lidt tykkere på toppen. Siderne blev derefter beklædt med valnødder.
Det eneste problem er der står ret så meget kage tilbage i køleskabet…

foto 2 (3)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majspandekager