Squashkage
I fredags skulle kæresten forkæles efter en lang uge i Stavanger og så havde jeg lige to squash der trængte til at blive brugt… Så jeg lavede denne skønne squashkage.
Squashkage til ca. 12 personer
450 g squash, groft revet
300 g brun farin
4 æg
275 g mel
3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 knivspids stødt muskatnød
1 knivspids stødt nellike
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
100 g grofthakkede valnødder
To håndfulde rosiner
Start med at forvarme ovnen til 185 grader. Riv squash og citron samt hak valnødderne.
Pisk æg og brun farin sammen, så længe du orker – jo længere tid du pisker, des bedre kage fås der.
Bland mel med alle krydderier og bagepulver mv., og vend blandingen i æggemassen. Tilsæt herefter groftrevet squash, revet citronskal, valnødder og rosiner. Rør dejen ensartet, og hæld den i en springform på 25 cm foret med bagepapir i bunden og smurt på siderne.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter, til kagen netop er gennembagt.
Lad kagen køle helt af.
Topping
200 g philadelphia
130 g smør, blødt
250 g flormelis
Kornene af en vanillestang eller 1-2 tsk vanillesukker
75gram valnødder – fint hakket
Jeg elsker toppingen, så derfor valgte jeg at smøre kagen ind i toppingen – tyndt lag på siderne og lidt tykkere på toppen. Siderne blev derefter beklædt med valnødder.
Det eneste problem er der står ret så meget kage tilbage i køleskabet…
Ingen kommentarer endnu