Kanelkiks

Banankage med chokolade

Jeg går meget ind for at vi skal mindske spild af madvarer. Men lige med bananer er jeg lidt kræsen – så når de først er blevet meget modne, kommer de altid i kage herhjemme.

Jeg har ladt mig inspirerer vældigt af foodfanatics lækre banankage…2013-11-22 19.45.20

Du skal bruge følgende

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 moste bananer

Ingredienser til chokoladeganache

  • 70 g smør
  • 200 g chokolade
  • 1 – 2 spsk fløde

Pynt

  • 100 g hakkede valnødder eller andre nødder. Jeg brugte en blanding af valnødder og hasselnødder

Du starter med at varme ovnen op til 175 grader.

Dernæst smelter du smørret og lad det køle af. Bland mel og bagepulver i en separat skål. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Vend skiftevis en smule af melblandingen og det smeltede smør i æggeblandingen. Til sidst tilsættes blendede bananer, der røres og dejen kommes i en smurt springform (min var 20cm – men jo mindre desto højere kage). Bag kagen nederst i ovnen i cirka 55 minutter. Den er færdig, når man kan stikke en kødnål eller lignende midt i kagen og den kommer ud ren. Lad kagen køle af.

Imens laves chokoladeganachen. Smelt chokolade og smør ved svag varme. Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk. Del kagen i to og smør chokoladeganachen i midten, læg kagen sammen og smør resten af chokoladeganachen på toppen og på kagens sider ved hjælp af en dejskraber eller lignende. Pynt siderne med de hakkede nødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkiks