Kanelkiks
Disse skønne kiks/småkager er så fine og lækre i smagen, at jeg tror jeg vil annektere dem som faste julesmåkager…
Til ca. 20 stk:
- 200 g blødt smør
- 175 g flormelis
- 250 g mel
- 50 g mandelmel
- 2 spsk kanel
- 1 knsp salt.
Rør smør blødt med flormelis. Tilsæt mel, mandelmel, kanel og salt og ælt ingredienserne sammen til en fast dej. Hvis den virker meget tør og er svær at ælte, så tilsæt 1-2 spsk koldt vand, men vær forsigtig her.
Lad dejen hvile køligt i en halv times tid, før den rulles ud på en flade drysset med lidt mel til ca. 5 mm tykkelse. Tryk kiksene ud med en rund form/glas eller lignende med en omkreds på ca. 6-7 cm.
Bag kanelkiksene i 6-8 min. ved 200 grader til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer endnu