Chilitrøfler
Jeg drømmer lidt om disse chili chokoladetrøfler, jeg spiste i lørdags.
Ca. 20-25 stk.
- 0,25 l piskefløde
- 2 tørrede røde chilier og evt. lidt cayennepeber
- 200 g blød nougat
- 100 g hvid chokolade
- 50 g blødt smør, helt usaltet.
Pynt:
Jeg brugte kakaonibs – men du kan også bruge kakao eller hvad du nu lyster
Bring fløden i kog med chilierne, og lad fløden trække i mindst 1 time, før den sis. Smag om den er stærk nok, ellers giver du den endnu et opkog og lader den trække endnu ½-1 time. Jeg smagte yderligere til med lidt cayennepeber – den kunne nok godt have fået lidt mere, da chokoladen giver kraftigt modspil.
Hak nougat og chokolade sammen med en kniv. Si chilifløden, bring den i kog igen, og tilsæt nougat og chokolade. Lad blandingen smelte i fløden, rør den godt sammen, og hæld den i en skål. Massen skal afkøle til 40 grader – brug gerne et termometer – hvorefter smørret røres i.
Fyld trøffelmassen i en stor frysepose (4 l). Luk den, læg den i et fad, og lad trøffelmassen stivne i køleskabet. Når du vil lave trøfler, skæres massen i stykker, som trilles til kugler og rulles i kakaonibs.
Ingen kommentarer endnu