Squashkage

Lakrids karameller

På sådan en gråvejrsdag kan man godt fristes til at hygge lidt. Jeg har lavet disse skønne flødeagtige karameller med lakridssmag. De er virkelig svære at lade ligge i dåsen.

ca. 25 stykker

  •  0,25 l piskefløde 38%
  • 125 g sukker
  • 63 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
  • 1 tsk lakridspulver (jeg brugte Bülows)
  • ca. 25 g lakridspulver til at trille i (den har jeg købt i Panduro Hobby).


Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund – det tager ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt. Hæld karamellen op i en beholder, ca. 9×9 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen.

Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag. Derefter udskæres karamellen i fine firkanter og vendt i lakridspulveret.foto-1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashkage