Lakrids karameller
På sådan en gråvejrsdag kan man godt fristes til at hygge lidt. Jeg har lavet disse skønne flødeagtige karameller med lakridssmag. De er virkelig svære at lade ligge i dåsen.
ca. 25 stykker
- 0,25 l piskefløde 38%
- 125 g sukker
- 63 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
- 1 tsk lakridspulver (jeg brugte Bülows)
- ca. 25 g lakridspulver til at trille i (den har jeg købt i Panduro Hobby).
Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund – det tager ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt. Hæld karamellen op i en beholder, ca. 9×9 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen.
Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag. Derefter udskæres karamellen i fine firkanter og vendt i lakridspulveret.
Ingen kommentarer endnu