Risotto med asparges
I sidste uge fejrede vi mandens fødselsdag med hele den pukkelryggede familie.
Jeg kom i den anledning til at købe alt for mange asparges, så jeg prøver at være opfindsom. Igår stod den så på risotto med asparges.
Risotto er noget jeg fornyligt har stiftet bekendskab med, men det smager jo så skønt.
Jeg brugte følgende ingredienser:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl risottoris
- 5-6 dl boullion
- 1 bundt asparges
- 1 håndfuld parmasan
- 1 klump smør (25 gram velsagtens)
- Salt og peber
Du svitser et finthakket løg og hvidløg i en gryde med olivenolie. Dernæst tilsætter du risene som også svitses kort med. Så begynder du langsomt at tilføje bouillonvandet Lad det koge godt ind inden du tilføjer mere bouillon Jeg tilsætter ca. 1½ dl af gangen. Når risene er ved at være kogt færdige og risotto har fået den rette konsistens til tilsætter du aspargesene og lader dem koge med ganske kort inden du tilsætter smør først og så parmasan til sidst. Smag til med salt og peber og server med frisk revet parmasan og sort peber.
Ingen kommentarer endnu