Rødbede-otto
Jeg elsker risotto, her har jeg fundet en afart, som er utrolig dejlig og en tand hurtigere.
Jeg er til hverdag græsenke, så jeg vil gerne præsentere jer for mad til én, der er hurtigt at lave og sundt.
Faktisk så tager det kun 15 minutter, hvis du har kogt perlebyggen i forvejen.
Jeg havde kogt perlebyggen dagen i forvejen, så kunne jeg jo også bruge dem i en salat til frokost.
Til en enkelt portion rødebede-otto skal du bruge:
- 1 dl ukogte perlebyg (eller ca. 1½ kogt perlebyg)
- 1 ½ dl kogevand eller bouillonvand
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- En mellem rødbede
- 50 gram ricotta
- 25 gram parmasan
- Timian
- Salt og peber
Skyl perlebyggen inden, du koger dem møre. Hak løg og hvidløg fint, og steg det på en pande uden det tager farve. Tilsæt herefter kornene og rødbeden, nu skal du tilsætte lidt af kogevandet eller lidt bouillonvand – det passer nogenlunde med ½ dl. Til sidst tilsætter du ricottaen og det meste af parmasan. Smag til med salt, peber og timian.
Når du serverer det, kom da en smule af parmasanen på toppen…
Velbekomme
En lille smule inspiration til frokosten også med perlebyg – der er da ikke noget bedre en at slå to fluer med et smæk
Ingen kommentarer endnu