Rabarbersaft – et strejf af sommer
Rabarberne er et sikkert tegn på at sommeren nærmer sig.
Jeg savner en have, men dem findes der ikke mange af på femte sal. Så er det jo godt, at ens mor kan forsyne en med hjemmedyrkede goodies…
Så i søndags gik jeg i køkkenet og tryllede lidt. Det tager ingen tid at lave saften, og så smager det altså lidt af sommer
Saften kan holde sig i ca. to uger og smager skønt med vand, mineralvand eller endda lidt boblende vin…
- 1 liter vand
- 500 g rabarber
- 2 dl rørsukker
- 1 vaniljestang og kornene heraf
Rens rabarberstænglerne og skær dem tern. Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog op og lad det koge i 7-10 minutter, Tag gryden af varmen og lad saften køle af. Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på flaske.
Så er der kun tilbage at nyde…
Ingen kommentarer endnu