Karamelkoldskål med hindbær
Fredag aften kommer kæresten hjem fra Norge, og så er det dejligt at kunne forkæle ham lidt. Denne version af koldskål er god lige nu, om sommeren elsker jeg den friske syrlighed. Her er der tilført lidt kant med karamelsmag, en dejlig anderledes måde at nyde koldskål på.
Til to personer skal du bruge:
25 g sukker
1,5 dl past. æggeblommer
1,5 dl tykmælk
1,5 dl kærnemælk
1 citron
Pisk sukker og æggeblommer hvidt – tilsæt tykmælk og kærnemælk. Skyl citronerne, riv skallen og pres saften. Hæld afkølet karamelsirup i koldskålen og smag til med citronsaft og lidt reven citronskal. Anret karamelkoldskålen med masser af friske bær.
Karamelsirup
125 g sukker
1 dl vand
Karamellisér sukkeret på en tør pande, og kog den af med vand, til det bliver til en karamelsirup. Køl siruppen af. Jeg brugte ca. halvdelen af siruppen, men smag til hvordan du bedst kan lide koldskålen.
Ingen kommentarer endnu