Lakrids- og citronmousse med hindbær
Jeg er helt pjattet med at lege med lakrids.
Så jeg lavede denne dejlige mousse til Sankt hans aften.
Alt efter hvor sulten dine gæster er vil jeg sige at denne portion passer til ca. 6 mennesker.
Det skal du bruge:
- ½ stang polynesisk vanilje
- 30 g ahornsirup (jeg brugte halvt sirup og halvt sukker)
- 3 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk lakridspulver
- revet skal af ½ økologisk citron
- 2 blade husblas
- ½ l piskefløde
- masser af hindbær
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, ahornsirup, æggeblommer, æg, lakridspulver og citronskal og pisk det luftigt, gerne med en elpisker og over ca. 10 minutter ved ¾ hastighed, så æggemassen bliver hvid, luftig og sej. Det tager en del tid at få lakridsen til at gå i opløsning.
Opblød husblassen i koldt vand ifølge anvisningen på pakken. Knug det overskydende vand af og smelt forsigtigt husblassen i en gryde ved svag varme. hæld husblassen i æggemassen i en tynd stråle, mens elpiskeren kører.
Pisk fløden let til skum og vend herefter flødeskummen i æggemassen
Lad moussen sætte sig i køleskabet mindst et par timer. Jeg dryssede en smule lakridspulver på toppen og anrettede med hindbær og lidt limeskal.
Ingen kommentarer endnu