Forår i køkkenet

Blomkålspizza

Det er meget moderne at erstatte nogle af mine ynglingsting med grøntsager – pasta og pizzabund. Men der er jo intet der skal være uforsøgt.

Jeg eksperimenterede derfor i weekenden med at lave pizzabund af blomkål.

Bunden bestod af ingredienser

  • 1 helt blomkålshoved revet fint
  • 2 æg
  • 1 spsk hørfra
  • 1 håndfuld revet ost (riv nu noget selv i stedet for at bruge det der smagsløse forrevne noget der minder om ost)
  • salt, peber, oregano

Alle ingredienser blandes og flades ud på en bageplade. Jeg bruger hænderne til at få den glattet ud over det hele uden huller. Herefter bages bunden alene i ovnen i ca. 10 min. ved 250 grader varmluft, derefter tager du bunden ud og vender den og tilbage i ovnen i ca. 5 min. Hold øje med at den ikke bliver alt for brun og brændt i kanten.

Herefter tage du bunden ud og putter dit fyld på og tilbage i ovnen i ca. 5 min indtil osten er en smule lysebrun.

IMG_0583 Det er ikke ligefrem det smukkeste billede, men det smagte virkelig godt – sidder og overvejer om man skulle lave den igen i aften…

2

  • Uh, blomkålspizza er også en favorit herhjemme! Næste gang kan du prøve at lave den med halvt blomkål og halvt brocoli, det giver en lille smule mere kant til smagen og en fin farve 😉

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Ih ja det må jeg straks afprøve. Det er nu et godt alternativ til en almindelig pizza… 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forår i køkkenet