Små mazarintærter med bær
Vi fik disse dejlige små mazarinkager til nytårsaften, så jeg må selvfølgelig lige dele dem med jer.
Jeg fik alt i alt 5 kager ud af portionen, men det afhænger altså meget af, hvor store dine former er.
Du skal bruge:
- 100 gram marcipan
- 100 gram rørsukker
- 100 gram usaltet smør
- 1 dl æg (svarer nogenlunde til 2 æg)
- 25 gram hvedemel
- 20 gram ristede hakkede mandler
Start med at smøre de små forme med lidt smør og drys med mel herefter – husk at banke det overskydende mel ud.
Rør marcipan sammen med sukker og tilsæt derefter smørret lidt efter lidt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen. Til sidst vender du hvedemel og mandler i dejen. Fyld formene 3/4 op og sæt dem i ovnen ved 170 grader. Mine kager skulle have ca. 20 min., men alt efter formene størrelse kan det være, de kun skal have 12 min. Tryk forsigtig på kagerne med en finger på midten – giver de lidt efter, så er de ikke færdige og skal have lidt mere.
Når kagerne er færdige, vender du dem på hovedet på et fad – så får de en fin lige overflade. Lad dem hvile sådan lidt, inden du tager formene af, og vender kagerne om igen. Lad dem køle helt af, inden du pynter. Til pyntet brugte jeg et par dl fløde, pisket til flødeskum og forskellige bær.
Ingen kommentarer endnu