Lakseforret med wasabi

Små mazarintærter med bær

Vi fik disse dejlige små mazarinkager til nytårsaften, så jeg må selvfølgelig lige dele dem med jer.

IMG_0098Jeg fik alt i alt 5 kager ud af portionen, men det afhænger altså meget af, hvor store dine former er.

Du skal bruge:

  • 100 gram marcipan
  • 100 gram rørsukker
  • 100 gram usaltet smør
  • 1 dl æg (svarer nogenlunde til 2 æg)
  • 25 gram hvedemel
  • 20 gram ristede hakkede mandler

Start med at smøre de små forme med lidt smør og drys med mel herefter – husk at banke det overskydende mel ud.

Rør marcipan sammen med sukker og tilsæt derefter smørret lidt efter lidt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen. Til sidst vender du hvedemel og mandler i dejen. Fyld formene 3/4 op og sæt dem i ovnen ved 170 grader. Mine kager skulle have ca. 20 min., men alt efter formene størrelse kan det være, de kun skal have 12 min. Tryk forsigtig på kagerne med en finger på midten – giver de lidt efter, så er de ikke færdige og skal have lidt mere.

Når kagerne er færdige, vender du dem på hovedet på et fad – så får de en fin lige overflade. Lad dem hvile sådan lidt, inden du tager formene af, og vender kagerne om igen. Lad dem køle helt af, inden du pynter. Til pyntet brugte jeg et par dl fløde, pisket til flødeskum og forskellige bær.

IMG_0097

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakseforret med wasabi