Mini tomattærter med rygeost
Hjemme hos os kan vi rigtig godt lide rygeost, og vi havde lige en rest. Den skulle selvfølgelig bruges, så jeg fremtryllede disse små tomattærter. De smager skønt både varme og kolde, og de ville være fantastiske i en picnickurv her i sommervarmen…
Til seks små tærter skal du bruge:
- Ca. 20 cherrytomater
- 3 æg (M/L)
- 100 g rygeost
- 2 dl fløde 9 %
- salt og kværnet peber
- En færdigkøbt tærtebund (jeg hader at bikse med selv at lave tærtebund så i en hurtig vending kan du sagtens bruge en færdigkøbt)
Pynt med ½ bdt. fint klippet purløg.
Smør de seks miniforme først, og fordel derefter dejen. Jeg forbagte tærtebunden i en 10minutters tid. Imens pisker du æg, rygeost og fløde sammen. Krydr let med salt og peber. Hæld æggemassen i formene og fordel halve cherrytomater i formene. Bag tærten i en 185° varm ovn i 15-20 minutter. Du kan trykke lidt på tærterne for at se om de er færdige. De skal give en smule efter, men stadig være faste i det. Lad tærterne køle lidt af. Løft dem forsigtigt ud af formen, måske du skal bruge en kniv i kanten hvis de ikke vil løsne sig.
Ingen kommentarer endnu