Cucumber gin og tonic

Kylling og porre i fad

Det er en klassiker som min mor har lavet adskillige gange. I denne udgave er den modificeret lidt da nogen havde glemt at tage fløden op af fryseren.

IMG_0846

 

Ingredienserne til to personer:

  • 2 kyllingebryster
  • ½-1 pakke bacontern
  • En håndfuld god emmentaler
  • Et bundt porrer
    1/4l skummetmælk og et tsk maizena
  • 1/4 piskefløde
  • en slat hvidvin
  • Lidt revet muskatnød

Du steger baconternerne af på en tør pande indtil de er ved at være gyldne. Derpå tilsætter du porrerne som du har skåret i tynde skiver – steg dem med indtil de falder sammen. Normalt ville jeg have tilsæt et glas hvidvin som så skulle have kogt lidt ind og derefter lavet en sovs med fløden. Nå men fløden var jo frosen så jeg nappede noget skummetmælk og opløste lidt maizena heri. Miksturen blev hældt på panden og kogte med ind til det begyndte at tykne. Jeg krydrede med lidt revet muskatnød og peber. Jeg undlod salt, da der både er bacon og ost i retten. IMG_0847
Du hælder massen i et ovnfast fad og lægger kyllingbrysterne ovenpå med lidt revet ost over og ind i ovnen i 200 grader i 20 minutter. Jeg serverede ris til men nye kartofler kunne klart også passe rigtig godt til.

IMG_0850

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cucumber gin og tonic