Vaniljeis – første forsøg med den nye ismaskine
Jeg var så heldig, at der gemte sig en ismaskine under juletræet. Den skulle vi selvfølgelig lege med her i juledagene. Kæresten ønskede, at vi begyndte med vaniljeisen. Så her er det første forsøg med den dejlige maskine.
Til ca. en halv liter is skal du bruge:
- 1 vaniljestang
- ½ liter mælk (jeg brugte halvt mælk og halvt fløde)
- 60 g sukker (ca. ¾ dl)
- 4 pasteuriserede æggeblommer
Jeg startede med at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Bring mælken i kog med halvdelen af sukkeret og den tomme vaniljestangen. Pisk æggeblommer, resten af sukkeret og vaniljekorn lyst og luftigt. Tilsæt den kogende mælk forsigtigt, så æggeblommerne ikke begynder at koge. Hæld det hele tilbage i gryden igen og varm forsigtigt op under omrøring. Cremen må ikke koge, men skal lige nå at blive lidt tyk – det sker omkring 83-85 grader. Hæld det over i en ren skål og afkøl. Rør rundt ind imellem for at undgå skind. Stil i køleskabet til cremen er helt kold og frys derefter i ismaskine. Det tog ca. en halv times tid på min maskine. Isen er færdig, når den har softice konsistens. Frys isen helt færdig i fryseren.
Lækkert! Is er simpelthen en af de ting jeg ikke kan undvære i livet! 🙂