Sprødt æg på rosenkål
Til nytår var denne ret en del af menuen. Men den er egentlig meget simpel at lave og så smagte det forrygende. Jeg valgte at toppe retten med kaviar, men man kan istedet bruge lidt parmesan eller høost.
Du starter med at porchere æggene (du kan også vælge at lave almindelige blødkogte æg). Så snart du mener at æggene har fået nok (her i huset fik de fire minutter), standser du tilberedning ved at komme æggene i koldt vand.
Jeg havde på forhånd pillede bladene af ti rosenkål (to personer) og blancheret dem. Herefter blev de vendt i citronsaft og olivenolie samt drysset med salt og peber.
Kort før I skal spise vender du de pocherede æg i først mel, så æggehvide og tilsidst pankorasp. Så er der blot tilbage at fritere æggene – de skal bare lige blive sprøde og gyldne.
Anret rosenkål i bunden af tallerkenen derpå de sprøde æg og tilsidst top med kaviar eller fint revet ost…
Ingen kommentarer endnu