Skyr cheesecake med raw bund
Denne skønne kage fandt jeg på http://modernwifestyle.com/2014/04/skyr-cake-recipe-alternative-cheesecake/. Det er en dejlig let version af den ellers tunge cheesecake. Kagen smager frisk og dejligt. Et godt alternativ til cheesecaken på en varm sommeraften.
Til en kage brugte jeg:
Bunden:
- 200 gram udstenet dadler
- 100 gram kokosmel/stykke
- 100 gram mandler
- 40 gram valnødder
- 40 gram peanuts
- (jeg tilsatte en par tsk lakridspulver for at give bunden lidt ekstra modspil – det behøver man slet ikke at gøre)
Blend nødderne i en foodprocessor. Tilfør herefter dadlerne og kokossen. Undervejs skal du nok skrabe massen ned af kanterne. Når massen har samlet sig, skal du fore en springform (ca. 20cm) med bagepapir. Pres massen ned i kageformen så den danner en bund. Stil springformen i køleskabet, mens du laver resten af kagen færdig.
Kagen:
- 500 gram skyr med blåbær og solbær.
- 2 æg
- 250 ml fløde
- 0,5 dl mælk
- 6-8 blade husblas
- 1 vaniljestang
- evt. lidt sukker til at søde med.
Start med at sætte husblassen i blød. Bland skyren, vaniljen og æggene sammen. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i skyrmassen. Smag massen til – måske skal den sødes lidt. Dræn husblassen og bland det sammen med mælken – varm det op indtil husblassen smelter. Mens du pisker i skyrmassen, hælder du langsomt den smeltede husblas i. Hæld nu skyrmassen ovenpå bunden og stil kagen i køleskabet i ca. 8 timer.
Gud hvor ser den skøn ud! Og endda gluten og sukkerfri, det er jeg stor fan af! Jeg er også stor fan af cheesecake, der faktisk er min yndlingskage 😀 Mon den kan laves uden fløde, men med mere skyr?
Anna – wonderwomanwannabe.dk