Mini tomattærter med rygeost

Skyr cheesecake med raw bund

Denne skønne kage fandt jeg på http://modernwifestyle.com/2014/04/skyr-cake-recipe-alternative-cheesecake/. Det er en dejlig let version af den ellers tunge cheesecake. Kagen smager frisk og dejligt. Et godt alternativ til cheesecaken på en varm sommeraften.

Til en kage brugte jeg:

Bunden:

  • 200 gram udstenet dadler
  • 100 gram kokosmel/stykke
  • 100 gram mandler
  • 40 gram valnødder
  • 40 gram peanuts
  • (jeg tilsatte en par tsk lakridspulver for at give bunden lidt ekstra modspil – det behøver man slet ikke at gøre)

Blend nødderne i en foodprocessor. Tilfør herefter dadlerne og kokossen. Undervejs skal du nok skrabe massen ned af kanterne. Når massen har samlet sig, skal du fore en springform (ca. 20cm) med bagepapir. Pres massen ned i kageformen så den danner en bund. Stil springformen i køleskabet, mens du laver resten af kagen færdig.

Kagen:

  • 500 gram skyr med blåbær og solbær.
  • 2 æg
  • 250 ml fløde
  • 0,5 dl mælk
  • 6-8 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • evt. lidt sukker til at søde med.

Start med at sætte husblassen i blød. Bland skyren, vaniljen og æggene sammen. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i skyrmassen. Smag massen til – måske skal den sødes lidt. Dræn husblassen og bland det sammen med mælken – varm det op indtil husblassen smelter. Mens du pisker i skyrmassen, hælder du langsomt den smeltede husblas i. Hæld nu skyrmassen ovenpå bunden og stil kagen i køleskabet i ca. 8 timer.

2014-05-24 08.43.51

 

2014-05-24 08.43.21

 

 

4

  • Gud hvor ser den skøn ud! Og endda gluten og sukkerfri, det er jeg stor fan af! Jeg er også stor fan af cheesecake, der faktisk er min yndlingskage 😀 Mon den kan laves uden fløde, men med mere skyr?

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Uh ja det er et godt spørgsmål. Fløden bringer lidt luftighed i kagen, men måske hvis man nu pisker æggehviderne stive og vender i skyren… Det er måske et forsøg værd.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sani

    Hej, super flot kage. Også er det bare et plus at den er dejlig sund og enærringsrig..
    Men udfra det, hvordan er det muligt at lave en cheesecake, med en så flot
    side ? Synes min altid krøller i kageformen, så min cheesecake ender
    Med et krøllet udseende på siden. Er virkelig interesseret i at vide hvordan man
    Ender med den flotte glatte side i stedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leneboeger

      Hej sani.
      Jeg bruger ofte en slags konditorfolie, som kan købes hos diverse online shops f.eks. Specialkøbmanden

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini tomattærter med rygeost