Thai fiskefrikadeller
Vi fik denne skønne ret i weekenden. Retten er fyldt med smag og super let at lave, du skal blot huske, at både farsen og agurkesalaten har godt af at trække lidt.
Til fiskefrikadellerne (ca. 2. personer skal du bruge):
- 250 g lyssejfilet, torsk, victoriabars eller anden lys fisk (groft hakket)
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 1 tsk citrongræs, finthakket
- 1 chili
- 1 tsk ingefær, revet
- ½ tsk sukker
- 1½ spsk Fish Sauce
- 2 spsk koriander, grofthakket
Hak fisken groft eller kør den gennem kødhakkeren. Rør farsen først med saltet og derefter med æg og mel. Til sidst tilsætter du alle ingredienserne. Lad farsen hvile en halv times tid. Steg fiskefrikadellerne en 3-4 minutter på hver side i rigelig olie.
P.s.: Jeg synes sagtens, du kan bruge en god færdigrørt fars fra fiskemanden og røre smagsingredienserne i.
Til agurkesalaten brugte jeg:
- 1 agurk
- ½ rødløg
- 1 dl risvineddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- 1 tsk salt
- 1½ spsk chilisauce
Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver sammen med rødløget. Mens du gør dette, kan du passende have en gryde stående med risvineddiken, sukker og vand – det skal varmes op til sukkeret er opløst og hæld det derefter over agurken og smag til med salt og chilisauce. Agurkesalaten skal hvile i mindst 45min og meget gerne længere.
Til hele molevitten fik vi lidt kogte ris.
Ingen kommentarer endnu