Turen går til Hamburg

Påskekage

Påsken nærmer sig og man kan da passende forkæle sine nærmeste med en lækker kage.  Denne kage smager af lakrids, hvid chokolade og citron.

Den har jeg ladet mig inspirere rigtig meget af denne kage, dog har jeg ændret en smule her og der.

Du skal starte med at lave lagekagebundene.
Her skal du bruge:

 

  • 180 gr hvid chokolade
  • 160 gr smør
  • 160 gr rørsukker
  • Kornene af 1 stang vanille
  • 6 økologiske æggeblommer
  • 6 økologiske æggehvider
  • 120 gr mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Skal af 1 økologisk citron
  • 3 tsk fint lakridspulver

Hak chokoladen og smelt den over et vandbad.

Pisk æggehviderne stive og bland dem gradvist med halvdelen af sukkeret.

I en anden skål piskes æg, resterende sukker og kornene af vanillestangen, hvidt og cremet. Tilsæt lakridspulver og citronskal. Tilsidst  røres smørret i.

Rør den smeltede chokolade i smørcremen.

Mel og bagepulver vendes i cremen og til sidst vendes æggehviderne i sammen. Smag på dejen, smager den nok af lakrids?

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 170 grader i ca 40 minutter.

Når kagen er blevet helt kold deler du den i tre lagkagebunde.

Når bundene er helt kolde og delt i tre laver du citronfromagen, der skal mellem lagene.

Citronfromage

  • Kornene af 1 vanillestang
  • 130 gr rørsukker
  • 4 hele æg
  • Fintrevet citronskal af 1,5 økologisk citron
  • 4-5 blade husblas, udblødt i koldt vand og smeltet i vandbad
  • Saft af 3 økologiske citroner
  • 3,5 dl piskefløde pisket til skum

Pisk en luftig æggesnaps af sukker, vanillekorn og de hele æg.

Tilsæt citronskal og -juice og pisk det i æggesnapsen.

Smelt husblas i en gryde og rør et par spsk af æggesnapsblandingen i den smeltede husblas, så den ikke får kuldechok og bliver til vingummibamser. Rør derefter hele husblasblandingen i æggemassen.

Til sidst vendes flødeskummet i fromagen.

Lad fromagen stå i 5-10 minutter, så den er begyndt at sætte sig.

Hvis du vil have kagen til at stå rigtig fint, kan du evt. bruge lidt konditorfilm til at give helt fine kanter.

Læg en bund tilbage i springformen.

Dæk bunden med godt og vel en tredjedel citronfromage.

Læg næste bund på og gentag.

Den sidste bund lægges på og det øverste lag fromage glattes ud, så overfladen bliver ensartet. Stil kagen koldt gerne natten over.

Pynten består af:

  • 1,5 dl piskefløde pisket til skum
  • Påskeæg med hvid chokolade
  • Fintrevet citronskal

FullSizeRender

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til Hamburg